Hyödyt

- työskentelynopeus jopa 40 km/h
- alhaiset käyttökustannukset
- pienentää polttoainekustannuksia
- ei vahingoita tien päällystettä
- vähentää pöly- ja ympäristöhaittoja
- parempi kitkapinta - parantaa liikenneturvallisuutta
- hyvän työnopeuden ansiosta vähentää liikenneruuhkia
- vähentää hiekoitustarvetta
- sama laite käy moneen työkoneeseen
- lähes äänetön
- soveltuu erinomaisesti myös sorateiden pistekunnostukseen

Toimintaperiaate

- piikit rikkovat jäätä tehokkaammin kuin terä
- rikottu jää poistetaan alus/takaterällä
- työkone varustettuna Raikolla ja takalevyllä = yhdellä ajokerralla loistava lopputulos


RAIKO-POLANNEMURTAJA LISÄÄ TURVALLISUUTTA LIIKENTEESEEN
Patentoitu Raiko-polannemurtaja on tehokas työkalu katujen ja muiden kulkuväylien
talvi- ja kesäkunnossapitoon. Laitteen tehokkuus perustuu joustavaan ja vapaasti pyörivään erikoispiikein varustettuun elastiseen rullastoon, joka tienpintaa vasten painettaessa rikkoo jääpeitteen ja jättää yhdessä terän kanssa jälkeensä tasaisen ja karhean tienpinnan, jolloin myös liikenneturvallisuus paranee. Laite ei kuitenkaan riko jäistä asfalttia tai tien pintaa. Raiko irrottaa jääpolanteen jopa yhdellä ajokerralla 40 km:n nopeudella, jolloin taajamissa työskenneltäessä vältetään liikenneruuhkien syntyminen. Kesäaikaan laitetta voidaan käyttää sorateiden kunnossapitoon ja kelirikkoteiden korjaukseen.


VÄHEMMÄN PÖLY- JA YMPÄRISTÖHAITTOJA
Käsittelyn jälkeen kulkuväylän hiekoitustarve vähenee, koska toimenpide nostaa
pinnalle aiemmin sirotellun hiekan. Keväisin hiekan keräys ja siitä seuraavat pöly- ja ympäristöhaitat vähenevät, kulkuväylät sulavat nopeammin ja sulamisvesiä on vähemmän.


RAIKO POISTAA JÄÄPOLANTEEN NOPEASTI JA LÄHES ÄÄNETTÖMÄSTI
Polannemurtajalla työskentely on turvallista ja lähes äänetöntä sen ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta. Laitteen tehokkuudesta polanteen poistossa kertoo paljon se, että sille on myönnetty Talvitiepäivien työnäytöksissä diplomi jo useamman kerran.

EDULLISET HANKINTA- JA KÄYTTÖKUSTANNUKSET
Laitteet soveltuvat kiinnitettäväksi kuorma-autoihin, liikennetraktoreihin, monitoimikoneisiin ja pyöräkuormaajiin. Raiko-laitteiden hankinta- ja käyttökustannukset ovat erittäin edullisia verrattuna muihin nykyisin käytössä oleviin menetelmiin. Polannemurtajien tehokkuus suhteessa käyttökustannuksiin on ylivoimainen. Laitteen käyttäjille tämä tarkoittaa matalampia kustannuksia hoidettua tiekilometriä kohden ja siten parempaa kilpailukykyä tienhoidossa - RAIKOa voidaan valmistaa eri leveyksiä asiakkaan tarpeiden mukaan. - RAIKO-polannemurtajia on saatavilla useita eri malleja, nostolaitesovitteisia sekä kuorma-autoon tai työkoneeseen eteen asetettavia työnnettäviä malleja.